76.81% Aconseguit
1428,71 € donated of 1860,00 € goal
10 Donors
312 Days Left

Situada a l’entorn del poble d’Aguiró (la Torre de Capdella, Pallars Jussà). Actualment té una superfície de 0’8 hectàrees. Es preveu ampliar-la amb la signatura de nous acords de custòdia amb propietaris veïns. L’objectiu de la micro-reserva és la conservació de la biodiversitat.

Paisatge en mosaic dominat pels prats de dall montans amb marges herbacis, arbustius i arboris, envoltats de parets de pedra seca. La presència de prats amb diferents modalitats de gestió i la seva ubicació al límit amb els prats subalpins, pasturats amb bestiar oví i boví, completen una gran diversitat d’ambients que fan de la micro-reserva un lloc únic a la Vall Fosca amb una biodiversitat excepcional.

La situació de la micro-reserva en una cruïlla d’ecosistemes fa que aculli una gran biodiversitat, amb tàxons procedents d’ambients tan diferents com els cursos fluvials de muntanya, els boscos de coníferes i prats subalpins, els boscos caducifolis i les pastures montanes, els ambients agrícoles de l’estatge basal o que s’hi aturin en migració espècies pròpies de les zones humides i els herbassars humits atlàntics o del nord d’Europa.
S’hi han detectat concentracions molt elevades d’espècies d’ocells en regressió com l’escorxador (Lanius collurio) o rares a Catalunya en migració com el boscaler pintat gros (Locustella naevia), degut a la presència d’una gran abundància d’artròpodes, especialment ortòpters, dels quals s’alimenten durant les seves migracions.

Els fons recaptats es dedicaran al seguiment de la biodiversitat de la micro-reserva.

Microreserva Aguiro escorxador 2018

Escorxador (Lanius collurio) capturat per al seu anellament científic a Aguiró, l’espècie bandera de la conservació dels prats de dall a la zona.