997.98% Aconseguit
9979,80 € donated of 1000,00 € goal
27 Donors

Està situada a tocar de Naens (Senterada, Pallars Jussà), al voltant del camí vell que comunica amb El Burguet. Un cop signats els acords de custòdia del territori amb els tots els propietaris de les finques es preveu que la micro-reserva tingui una superfície d’unes 7 hectàrees.

L’objectiu de la micro-reserva és la conservació de la biodiversitat i alhora, oferir als visitants un espai on fer-hi activitats en contacte amb la natura (banys de bosc, ioga, Tai Chi, etc) i de sensibilització ambiental.

Bosc mixt de frondoses dominat pel roure (Quercus pubescens), amb nombroses espècies acompanyants: til·ler de fulla petita (Tilia cordata), avellaner (Corylus avellana), cirerer (Prunus avium) o auró blanc (Acer campestre), i bosquets de trèmol (Populus tremula), espècie que dóna nom a la zona. Presència de nombrosos arbres vells que acullen una elevada biodiversitat, i alhora generen un paisatge d’allò més evocador, tranquil·litzant i ple d’energia positiva per qui vulgui gaudir-ne amb calma.

Els fons recaptats es dedicaran al manteniment del camí amb murs de pedra seca que travessen la micro-reserva, i al seguiment de la biodiversitat que acull l’espai.

Tremoluga Naens
Detall d’un bosquet de trèmol (Populus tremula), les fulles del qual en moure’s amb el vent fan una remor que recorda el corrent d’aigua d’un riu, i que donen nom a la Tremoluga.