El Cinquè Llac és una ruta impulsada per l’associació Marques de Pastor. Aquesta està formada per petits allotjaments i empreses turístiques que creuen en el treball honest, en la dimensió humana del turisme, que aposten per visitants que comparteixin els seus valors de respecte i amor pel territori, per la natura i el patrimoni que ens han deixat els nostres avantpassats.

És una proposta de ruta de mitja muntanya, autoguiada, sense dificultats tècniques, que transcorre per les comarques del Pallars Jussà, Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça. A la proposta
inicial de recorregut a peu s’hi ha afegit l’opció de bicicleta. Es tracta d’una ruta per etapes, de casa rural a casa rural, per a ser recorreguda tranquil·lament, sense pes a l’esquena gràcies al servei de transport de maletes d’allotjament a allotjament.

Una proposta compromesa amb el territori

El Cinquè Llac s’emmiralla en els criteris del turisme responsable: el que crea millors llocs on viure i millors llocs per ser visitats. La proposta ha estat dissenyada per causar el mínim impacte ambiental i alhora, per comprometre’s amb territori, així, per exemple, un 10% del preu del producte es destina a la recuperació i el manteniment dels antics camins tradicionals. El programa GRATITUD és un pas més en aquest compromís.

Els reconeixements

El Cinquè Llac ha estat distingit amb el premi Alimara 2017 a la promoció del turisme sostenible; el premi al millor producte de turisme actiu 2017 al Saló FITUR; el premi Medi Ambient 2015 de la Generalitat de Catalunya (modalitat Iniciatives singulars de protecció i millora del medi ambient) i va ser el guanyador dels I Premis de Turisme Responsable de Catalunya 2013.

Els millors reconeixements són però els dels nostres clients