Protegim allò que estimem

Davant la increïble capacitat de depredació dels sàpiens, cada cop creix més el nombre de persones que s’hi rebel·la. Cada vegada som més els qui ens sentim compromesos a col·laborar per a tenir cura la naturalesa de la qual formem part i d’aquell patrimoni que ens explica d’on venim i qui som.

Les micro-reserves, un compromís amb la biodiversitat i la sostenibilitat

Un espai reduït, sovint per sota de les 20 ha, on tenir especial cura de les espècies valuoses que hi creixen. Aquest és concepte de micro-reserva que va néixer a la dècada dels anys 90 i que està enfocat principalment a espècies vegetals i insectes que sovint no gaudeixen de prou atenció, si bé la seva funció ambiental pot ser importantíssima.

És evident que les administracions públiques difícilment poden abordar i solucionar tots els reptes ambientals. La consciència com a individus i ciutadans ens interpel·la i per aquest motiu, l’associació Marques de Pastor ha iniciat un seguit d’acords de
custòdia de micro-reserves als Pallars amb propietaris de finques del país.

L’objectiu de les micro-reserves és la conservació de la biodiversitat i alhora, oferir als visitants espais on fer activitats de sensibilització ambiental que tinguin perobjecte un contacte pausat i respectuós amb la natura (banys de bosc, ioga, Tai Chi, etc.).

Són compromisos amb ramaders i pagesos, i també amb petits ajuntaments, que s’estableixen mirant-se als ulls, buscant la confiança que hi ha dins, i que es tanquen amb una encaixada de mans, tant o més valuosa que els papers que s’acaben signant.
Ens ajudes a portar-les endavant?

Els nostres petits santuaris de natura al Pallars

La gestió ambiental i el monitoratge de les reserves compta amb l’assessorament i col·laboració dels especialistes de l’Estació biològica del Pallars Jussà.